Misiunea mea este de a ajuta oamenii să facă schimbări sănătoase și constructive în viață, de a-i ajuta să găsească modalități de a face față și de a aborda lucrurile pe care nu le pot schimba. Sunt foarte motivată să îmi dezvolt în mod constant abilitățile și să cresc din punct de vedere profesional. Oamenii mă consideră amabilă, empatică și demnă de încredere.
Experiență profesională:
2017 – 2021: Psihoterapeut – Gândește sănătos
Am oferit sesiuni de terapie online și față în față: evaluarea factorilor principali care contribuie la problemele actuale ale clientului, conceptualizarea dificultăților acestuia în termeni cognitiv-comportamentali, planificarea unei intervenție care să vizeze modelele de gândire și comportament neadaptate.
Folosirea unei mari varietatăți de tehnici (din CBT, terapia prin scheme, ACT, DBT) pentru a facilita restructurarea cognitivă și schimbările comportamentale.
Ajutorarea clienților să utilizeze platforma GS pentru tratamentul lor și să pună în aplicare exercițiile din lecțiile lor. Am folosit platforma pentru a comunica și a le oferi feedback în afara ședințelor de terapie.
Am contactat utilizatorii platformei GS și le-am recomandat un tratament adaptat nevoilor lor: Am avut discuții inițiale gratuite cu noii utilizatori, în care i-am îndrumat în alegerea uneia dintre opțiunile noastre de tratament și/sau le-am făcut alte recomandări adecvate.
Am participat la sesiunile de interviu și la întâlnirile zilnice de sincronizare cu colegii mei.
Am scris articole pentru site-ul și newsletter-ul nostru pe subiecte relevante din domeniul psihologiei.
2016 – 2018: Psihoterapeut – Asociația Help Autism
Am lucrat cu copiii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist folosind terapia de analiză comportamentală aplicată: crearea de planuri de intervenție bazate pe nivelul de dezvoltare al copilului, implementarea acestora în ședințele zilnice, utilizarea analizei funcționale pentru proiectarea intervențiilor comportamentale specifice.
Am efectuat evaluări lunare ale progresului copilului, cu participarea părinților: am evaluat eficiența intervențiilor, am adaptat planul de intervenție dacă a fost necesar, am găsit soluții pentru probleme specifice.
Am oferit feedback și sprijin părinților: 15 minute de discuții de feedback după fiecare ședință de terapie, i-am îndrumat în lucrul cu copiii acasă și i-am ajutat să facă față propriilor provocări.
2014 – 2016: Psiholog, Nefromed Dialysis Centers SRL
Am condus ședințe de terapie individuală cu pacienții care se confruntau cu simptome clinice; am identificat, într-o manieră colaborativă, cele mai bune intervenții și tehnici pentru a-i sprijini pe pacienți să facă față simptomelor neplăcute ale anxietății și depresiei.
Am redactat rapoarte de evaluare a pacienților dependenți de dializă: am utilizat instrumente precum interviuri semi-structurate, chestionare și întrebări deschise pentru a evalua diferite simptome, trăsături de personalitate, mecanisme de adaptare etc.; am elaborat diagnostice în rapoarte coezive.
Am oferit sprijin în funcție de nevoile pacienților: informații privind procedurile medicale, recomandările medicului, nutriția și sprijinul emoțional, în funcție de faza prin care trecea pacientul dependent de dializă (de exemplu: adaptare la dializă, înainte de o intervenție medicală/transplant, mulți ani în dializă etc.).
Gestionarea conflictelor: am practicat medierea conflictelor dintre personalul medical și pacienți, sau între pacienți, ajutând părțile să înțeleagă punctul de vedere al fiecăruia și să ajungă la un consens.